Booking4pet

SZOFTVERSZOLGÁLTATÁSI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

a Reinitz Investment Zrt. által szolgáltatási formában biztosított booking4pet elnevezésű, időpontfoglalási és -nyilvántartási szoftverrendszer igénybevételére vonatkozóan

Hatályos: 2024.04.15

I. Bevezető és általános rendelkezések

Jelen ÁSZF rendelkezései kiterjednek minden olyan jogviszonyra, amely a Szolgáltató által kínált Szoftverek, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások Ügyfél által történő felhasználására és igénybevételére irányul. A Szoftverek és a Szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások (továbbiakban: „Szolgáltatások”) mindenkori listája és leírása a Szolgáltató www.booking4pet.com  honlapján (továbbiakban: „Honlap”) érhetőek el.

 

Ügyfél: A booking4pet időpontfoglaló és nyilvántartó szoftver vállalati előfizetője, felhasználója.

 

Az Ügyfélnek lehetősége van előfizetési felhasználási díj fizetése mellett a Szoftver felhasználáshoz az előfizetési konstrukcióban meghatározott tartalommal és ideig. Az Ügyfél felhasználási joga a felhasználási időszak alatt megjelent mindenkori legfrissebb szoftververziókra terjed ki.

 

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Szoftverek és Szolgáltatások működését, tartalmát és funkcióit bármikor javítsa, kiegészítse, vagy egyes Szoftvereket és Szolgáltatásokat kivezessen, illetve megszüntessen. A Szoftverek és Szolgáltatások kivezetéséről, illetve megszüntetéséről a Szolgáltató 10 nappal előre, elektronikus levélben értesíti az érintett Ügyfelet. A Szolgáltató fenntartja a jogot továbbá, hogy a Szoftverekhez kapcsolódóan, díjfizetés ellenében igénybe vehető funkciókat és szolgáltatáscsomagokat tegyen elérhetővé.

 

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint ezen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a Felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

 

A szerződés a Felek között akkor jön létre, amikor az Ügyfél a Szolgáltató bármely, a jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szolgáltatását megrendeli, és a megrendelés elküldésével egyben tudomásul veszi és elfogadja az itt leírt Általános Szerződési Feltételeket. Az ÁSZF-et akkor kell alkalmazni, ha a Szolgáltató lehetővé tette, hogy az Ügyfél annak tartalmát megismerje és azt az Ügyfél kifejezetten elfogadta. Ilyen elfogadásnak minősül az előzőekben említett megrendelés elküldése, tekintettel arra, hogy a megrendeléskor az Ügyfélnek az erre szolgáló jelölőnégyzet kipipálásával nyilatkoznia kell arról, hogy az ÁSZF-et megismerte, és kifejezetten elfogadja.

 

A Szolgáltatást a Szolgáltató az ÁSZF-ben meghatározottak szerint, a megrendelés elfogadását, visszaigazolását, valamint amennyiben a fizetési konstrukció azt úgy írja elő az előfizetés Szolgáltató számláján történő jóváírást követően nyújtja. Az Ügyfél tudomásul veszi, hogy a megrendelés csak abban az esetben minősül a Szolgáltató által elfogadottnak, ha a megrendelést a Szolgáltató visszaigazolja.  A visszaigazolás elektronikus formában, az Ügyfél által megadott e-mail címre küldött üzenetben történik, tartalmazza a megrendelésben rögzített főbb adatokat, és a megrendelt szolgáltatáscsomag díját. A visszaigazolásra nem került megrendelésekért a Szolgáltató nem felel.

 

Szolgáltató az Ügyfél által igénybe venni kívánt Szolgáltatás szerződésszerű biztosítására, míg az Ügyfél az ÁSZF-ben foglalt feltételek maradéktalan megtartása mellett, az adott szolgáltatásra vonatkozó, megrendelés szerinti díj megfizetésére vállal kötelezettséget.

 

Ügyfél kijelenti, hogy a tévedés kockázatának vállalásával köti meg a szerződést, erre tekintettel, a szerződés ezen okból történő megtámadásának jogáról lemond.

 

Jelen ÁSZF visszavonásig, vagy újabb módosításig érvényes. Az ÁSZF a Weboldalon folyamatosan elérhető és hozzáférhető, előzetesen megismerhető, bárki által tárolható és a Weboldalról (www.booking4.pet) bármikor letölthető és kinyomtatható.

II. A Szolgáltató adatai

A Szolgáltató neve: Reinitz Investment Zrt.

A cég rövid neve: Reinitz Zrt.

A cég székhelye: 1137 Budapest, Pozsonyi út 22. fszt. 3.

A cég képviselője Kálló-Gebauer Judit Katalin

Adószám: 29303395-2-41

Cégjegyzékszám: 01 10 141403

Számlavezető bank: Raiffeisen

Bankszámla szám:12033007 01549448 00100002

A Szolgáltató elérhetősége: info@booking4pet.com

Telefon: +36 30 596 16 92

Weboldal URL-je: www.booking4.pet

III. A Szolgáltatás tartalma

A Szolgáltató időpontfoglalási és nyilvántartó szoftvert biztosít (booking4pet szoftver) Ügyfél részére. A szoftver egy előfizetéshez kötött, internet böngészőn keresztül elérhető háttérszoftverből és egy, a gazdik számára ingyenesen letölthető és hozzáférhető mobil alkalmazásból áll. A háttérszoftver igénybevétele a jelen ÁSZF-ben szabályozott módon megrendeléshez és fizetéshez kötött.

 

Az Ügyfél a megrendelést és fizetést követően Szolgáltató által rendelkezésére bocsátott hozzáféréssel a booking4pet.com oldalán található bejelentkezési felületen fér hozzá a háttérszoftverhez, melyen keresztül kezelheti a mobil alkalmazásból érkező foglalásokat, adatokat, információkat, valamint igéynbe veheti az aktuális háttérszoftver verzió által nyújtott egyéb funkciókat (pl.: jelentéseket tölthet le, kifizetéseket regisztrálhat, stb.)

 

Az igénybe vehető szolgáltatások pontos tartalma a megrendelt csomagajánlatban került meghatározásra. Az aktuálisan megrendelhető csomagajánlatok tartalmának részletes bemutatása, feltételei és ára a weboldalon www.booking4.pet, bármikor elérhető és bárki által megtekinthető.

 

 

A Szolgáltatás igénybevételének feltételei

A háttérszoftver web alapú, internet kapcsolatot igénylő szoftver-szolgáltatás. A szoftverbe az Ügyfél a booking4pet.com bejelentkezési felületén tud belépni

 

A háttérszoftverbe történő bejelentkezés feltételei

  • Internetkapcsolat
  • internet böngészőprogram és ennek futtatására alkalmas eszköz
  • aktív felhasználó név és jelszó ismerete
  • létező e-mail cím

A rendszerhez tartozó mobil alkalmazás (kisállat gazdik számára) megfelelő operációs rendszerverzióval rendelkező androidos és iOS mobiltelefonokkal használható, aktív internetkapcsolat meglétekor.

                                   

A Szoftver használata

 

Az Ügyfél fiókjába bármikor bejelentkezhet érvényes felhasználónevének és jelszavának megadásával. Az aktuálisan elérhető szoftververzió funkcióiról a Használati utasításban foglaltak az irányadók.

 

A Szolgáltatás igénybevétele során a Felhasználó által a Rendszerbe bevitt adatok helytállóságával, pontosságával, illetve jogszerűségével kapcsolatosan a Szolgáltató mindennemű felelősségét kizárja.

 

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Szolgáltatás lehetőségét és feltételeit egyedi elbírálás alapján határozza meg.

 

A  háttérszoftver használatra vonatkozó tartalmi és időbeli megkötés, továbbá a felmondási lehetőségek az igénybevett és előfizetett szolgáltatáscsomagtól függően változik. A részleteket a weboldalon elérhető szolgáltatás csomag leírások tartalmazzák.

 

A Szolgáltató fenntartja a jogot az árak és a szolgáltatáscsomagok tartalmának teljeskörű változtatására.

IV. Felhasználási jog

A Szoftverek a szerzői jog, a nemzetközi szerzői jogi egyezmények, valamint egyéb, a szellemi alkotásokra vonatkozó jogszabályok védelme alatt állnak. Az Ügyfél felhasználási jogot szerez, azonban nem szerzi meg a Szoftverek tulajdonjogát. A Szoftverek vonatkozásában a jelen ÁSZF alapján kifejezetten át nem engedett jogokat a Szolgáltató fenntartja.

Az Ügyfél a Szolgáltató által forgalmazott Szoftverek esetén kizárólag üzleti célokra történő használatra jogosult. Jelen ÁSZF értelmében az Ügyfél harmadik személyre át nem ruházható, nem kizárólagos jogot kap arra, hogy a Szoftvereket használja.

V. A megrendelés menete

A Szolgáltatás igénybevételének feltétele, a megrendelés elküldése, valamint az Adatkezelési Tájékoztató és az Általános Szerződési Feltételek elfogadása, továbbá a díjfizetés ellenében igénybe vehető Szolgáltatás esetén a szolgáltatási díj megfizetése.

 

Az Ügyfél www.booking4.pet oldalon közzétett ajánlatokat megismerve, az ott megjelentetett paraméterek, és információk ismeretében választja ki és rendeli meg a megrendelés tárgyát képező szolgáltatáscsomagot, amellyel igénybe kívánja venni a szolgáltatást. Az egyes szolgáltatáscsomagok tartalmát az adott ajánlathoz tartozó információs blokkban megjelenő felületen ismerheti meg.

 

A megrendelés történhet a weboldalon keresztül, továbbá az értékesítő munkatársak közreműködésével a weboldalon kívül is.

 

A megrendeléshez Ügyfél adatok bekérése történik, melyeknek kezelése szükséges a rendszer működtetéséhez. Az adatok megadásával Ügyfél hozzájárul azok Szolgáltató általi kezeléséhez.

 

A megrendelést követően díjfizetésre Szolgáltató által elkészített díjbekérő és/vagy azonnali fizetési lehetőséggel kerülhet sor. A díj Szolgáltatóhoz történő beérkezése után Szolgáltató lehetőség szerint  72 órán belül belül aktiválja a háttérszoftverhez való hozzáférést, melyről e-mailben értesíti az Ügyfelet. Az értesítő e-mail tartalmazza a hozzáféréshez tartozó információkat.

 

Az előfizetés lejártát megelőzően, amennyiben nem automatikus kifizetéssel történik a díj megfizetése, Szolgáltató díjbekérőt állít ki a következő időszak felhasználási díjáról, valamint értesíti Ügyfelet a fizetés szükségszerűségéről.

VI. Szolgáltatási díj, fizetés

A díjmentesen igénybe vehető ingyenes próbaidőszak megrendelésének esetét kivéve Szolgáltatót a Szolgáltatás teljesítéséért díj illeti meg, amely díj fizetése Ügyfelet terheli. A Szolgáltatás díja weboldalon közzétett vagy az értékesítők által küldött ajánlatok részletei között kerül meghatározásra, mely ajánlatokat az Ügyfél megtekintett, majd az ott leírt információk ismeretében megrendelt, és a megrendelést Szolgáltató visszaigazolt Ügyfél részére.

 

A Szolgáltatás díjának fizetési határideje és rendszeressége a választott szolgáltatási csomagban foglaltak szerint meghatározott. A Szolgáltatási díj időarányos megosztására, illetve az időarányos díj visszatérítésére – tekintettel a Szolgáltatás átalánydíjas jellegére – a szerződés felmondása esetén sincs lehetőség.

VII. Díjtartozás
A díjfizetési kötelezettség  késedelme vagy elmulasztása esetén a Szolgáltató jogosult az Ügyfél által igénybe vehető szolgáltatást a díj beérkezéséig
megszüntetni. Ügyfél tudomásul veszi, hogy díjfizetési kötelezettség elmulasztása esetén Szolgáltató a rendszerben tárolt, Ügyfélhez és felhasználóihoz kapcsolódó adatokat, információkat maximum 90 napig köteles tárolni. Adattörlés előtt Szolgáltató adatbázis mentési jogot biztosít Ügyfél számára.
VIII. Jótállás és felelősségkorlátozás

Szolgáltató legjobb tudása és eszközei felhasználásával, az ÁSZF-ben foglaltak szerint látja el a feladatát, helytáll az általa vállalt szolgáltatások hibátlan teljesítéséért.

 

Annak ellenére, hogy a Szolgáltató célja, hogy a Szolgáltatáshoz a Felhasználó mindig hozzáférjen, ezt nem tudja garantálni. A regisztrációval, illetve a Szolgáltatás használatával az Ügyfél elfogadja és tudomásul veszi, hogy előfordulhatnak bizonyos esetek, amikor sem ő, sem a mobil alkalmazást használó felhasználók nem tudják elérni a fiókjaikat és nem tudják a Szolgáltatást használni. Az ilyen esetekről – amennyiben lehetséges – a Szolgáltató az Ügyfelet időben tájékoztatja, azonban az ilyen esetek előfordulásáért nem vállal felelősséget, akkor sem, ha az Ügyfél oldalán ez adatvesztéssel jár vagy az Ügyfélnek és a mobil alkalmazás felhasználóinak bármilyen kára keletkezik.

 

A Szolgáltató nem vállal felelősséget és nem garantálja, hogy a Szolgáltatás az Ügyfél és a mobil alkalmazás felhasználóinak igényeinek megfelel, annak biztosítása folyamatos, vagy, hogy hibáktól mentes azzal együtt, hogy ezen feltételek biztosításáért a Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz. Az előbbiek miatt a Felhasználó semmilyen igényt nem jogosult a Szolgáltatóval szemben támasztani.

 

A Szolgáltatást a Szolgáltató az Ügyfél érdekében folyamatosan javítja és fejleszti, bármikor újabb funkciókkal bővítheti, ugyanakkor azokat bármikor korlátozhatja, felfüggesztheti vagy akár meg is szüntetheti. Amennyiben az Ügyfél úgy dönt, hogy a Szolgáltatás használatával felhagy, azt saját belátása szerint szabadon megteheti, azonban ez esetben a Szolgáltatóval szemben semmilyen igényt nem támaszthat, így különösen a Szolgáltatás díját nem jogosult visszaigényelni. Az előbbi vonatkozik arra az esetre is, amikor a Szolgáltató saját döntése alapján a Szolgáltatást korlátozza, felfüggeszti vagy megszünteti.

 

A fentieken túlmenően a Szolgáltató – a Szolgáltatást kiszolgáló informatikai rendszerek karbantartása érdekében- időről-időre rendszerkarbantartást végez, melyről az Ügyfelet tájékoztatja. A Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a rendszerkarbantartást olyan időpontban végezze (pl. munkaszüneti nap vagy éjjeli órákban stb.), hogy az lehetőleg az Ügyfelet a Szolgáltatás igénybevételében ne akadályozza. A Szolgáltató azonban ezekben az esetekben a Szolgáltatás elérhetetlenségéért nem tartozik felelősséggel.

 

A Szolgáltató nem vállal felelősséget az Ügyfél fiókjának az Ügyfél tudtával, vagy tudta nélküli illetéktelen használatából eredően, a Szolgáltatónak vagy bármely harmadik személynek okozott kárért. Az így okozott károkért kizárólag az Ügyfél felel. A fiókban található információk illetéktelen letöltéséből vagy a Weboldal elérhetetlenségéből eredő bármilyen kár megtérítését Szolgáltató kizárja.

 

Szolgáltató nem köteles az Ügyfél által rendelkezésére bocsátott adatok, információk tartalmát ellenőrizni. Szolgáltató nem vállal felelősséget az Ügyfél által átadott, az Ügyfél saját weblapján vagy egyéb felületein  megjelenítetett információk valódiságáért, és a benne elhelyezett tartalomért, melyekért az Ügyfél vállalja a teljes felelősséget.

 

Az Ügyfél kötelessége biztosítani, hogy a Szolgáltató részére átadott, megjelentetésre szánt anyag megfeleljen a magyarországi jogszabályi előírásoknak, valamint az ne sértse harmadik fél jogait.

 

Ügyfél kötelezettséget vállal arra vonatkozóan, hogy amennyiben a szerződéses viszony fennállása alatt bármely elérhetősége megváltozna, arról Szolgáltatót haladéktalanul írásban értesíti.

IX. Titoktartás

A Szerződő Felek megállapodnak, hogy a jelen szerződés teljesítése kapcsán tudomásukra jutott bármely bizalmas adat, információ – függetlenül annak formájától – üzleti titoknak minősül, mint ilyen bizalmasan kezelendő, és harmadik személy tudomására hozni, valamint az ÁSZF-ben meghatározott céltól eltérően felhasználni tilos.

 

A fenti titoktartási kötelezettség a Szolgáltatás fennállta alatt és annak bármely okból történő megszűnését követően is korlátlan ideig hatályban marad.

 

Az Ügyfél teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan szolgáltatás használatáért, amelynek során a hozzáférés jelszaván keresztül történik. Az Ügyfél jelszavának titokban tartásával kapcsolatosan teljes körű felelősség terheli.

 

A Weboldalon és a mobil alkalmazásban elhelyezett grafikai, szöveges anyagok, arculati és tartalmi elemek, a rendszerek forráskódja, tartalma és szerkezete a Szolgáltató tulajdonát képezik, azok felhasználása, másolása, terjesztése – akár részben, vagy egészben – kizárólag a Szolgáltató előzetes, írásos beleegyezésével lehetséges.

X. Adatbiztonság, adatvédelem

A Szolgáltató és az Ügyfél is gondoskodik arról, hogy a tárolt adatokhoz belső rendszeren keresztül vagy közvetlen hozzáférés útján kizárólag az arra feljogosított személyek, és kizárólag a szolgáltatás megfelelő működése céljával összefüggésben lehessen hozzáférni.

 

 Szolgáltató hibáján kívül adódó adatvesztésért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

 

Ügyfél köteles a mobil alkalmazáson keresztül megadott, számára az Ügyfélfiókban elérhető felhasználói információk adatvédelmét biztosítani olymódon, hogy az a mindenkori vonatkozó hatályos jogszabályoknak és előírásoknak megfeleljen. Szolgáltatót nem terheli felelősség olyan adatvédelmi incidensekért, melyek Ügyfél nem megfelelő adatkezelési gyakorlatából fakadnak.

           

 

 A Szolgáltató Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatója elérhető és letölthető az alábbi linken booking4pet.com/privacypolicy

XI. A Szerződés megszűnése, felmondása

A határozott időre szóló szerződés a határozott idő elteltével, mindenféle jognyilatkozat nélkül megszűnik, vagy igény szerint meghosszabbítható.

 

Rendes felmondás:

 

Ügyfél a határozott időre létrejött szerződést (éves konstrukció választása esetén) bármikor, azonnali hatállyal, indoklás nélkül jogosult felmondani. Ebben az esetben a felmondás napjától az általa megrendelt szolgáltatáscsomaghoz tartozó lejárati idő végéig hátralévő időszakra vonatkozóan, a Szolgáltatónak nem áll fenn díj visszatérítési kötelezettsége.

 

Rendkívüli felmondás:

 

 

Szolgáltató azonnali hatállyal jogosult a szerződést felmondani, ha az Ügyfél az esedékes díjfizetési kötelezettségével 15 napot meghaladó késedelembe esik, és díjfizetési kötelezettségét felszólítás ellenére sem teljesíti. Ez esetben Szolgáltató Ügyfél értesítése mellett jogosult Ügyfél rendszerhez való hozzáférését korlátozni, szüneteltetni vagy megszüntetni.

 

Vis maior

 

Vis maiornak minősül minden olyan rendkívüli, a szerződés létrejötte után bekövetkező, annak teljesítését lehetetlenné tevő esemény, amelyet szerződő felek nem láthattak előre, és nem háríthattak el, és amely nem vezethető vissza egyik fél felróható magatartására sem. Ilyen események lehetnek különösen: szükségállapot, sztrájk, háború, forradalom, terrorista cselekmények, természeti katasztrófa, tűzvész, árvíz, szállítási embargó stb. Vis maior esetén mindkét fél mentesül a szerződés teljesítésének kötelezettsége alól.

XII. Az ÁSZF egyoldalú módosítása

Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket egyoldalúan módosítani. A módosításról az Ügyfelet a weboldalon keresztül, előzetesen tájékoztatja.

Nem minősül az ÁSZF módosításának a Szolgáltató adataiban beállt változás korrigálása, vagy az esetleges nyelvhelyességi hibák javítása, illetve azon módosítások, melyek új szolgáltatások bevezetése miatt válnak szükségessé, és amely módosítások a már nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó szerződési feltételeket egyébként nem érintik.

XIII. Panaszkezelés

Ügyfél a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos kifogásait telefonon, e-mailben, vagy postai úton az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

 

E-mail: info@booking4pet.com

Postacím: Reinitz Investment Zrt., 1137 Budapest, Pozsonyi út 22.

 

 

Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja, az írásban érkezett panaszt a kézhezvételtől számított 30 napon belül érdemben megválaszolja. Amennyiben a felek közötti egyeztetés nem járt sikerrel, Ügyfél a Szolgáltató székhelye szerinti békéltető testülethez fordulhat.

XIV. Vitás kérdések rendezése, jogérvényesítés

Szerződő Feleknek meg kell tennie mindent annak érdekében, hogy közvetlen tárgyalások útján rendezzenek minden olyan nézeteltérést vagy vitát, mely közöttük jelen szerződés keretében vagy a szerződéssel kapcsolatban merült fel. Minden, a szerződés megkötése után felmerülő, a szerződés teljesítését akadályozó körülményről a Felek kölcsönösen kötelesek egymást a körülmény tudomásukra jutását követően haladéktalanul tájékoztatni.

Az ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók. Ha a Felek az említett közvetlen tárgyalások megkezdésétől számított 60 napon belül nem tudják megoldani a szerződés alapján vagy ezzel összefüggésben keletkezett jogvitájukat, úgy a Felek Szolgáltató székhelye szerinti Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki, amely az alábbi:

Elérhetőségek:

Cím: 1021 Budapest, Budakeszi út 51/B.

Levelezési cím: 1525 Bp. Pf.: 223

Központi telefonszám: +36 1 391 4930

E-mail cím: bkkb.elnokseg@birosag.hu

<ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK DOKUMENTUM VÉGE>